Elektriciteit
3AFE
2021/2022
4AFE
2022/2023
Godsdienst22
LO22
Nederlands22
Engels22
Mavo33
Wiskunde22
Natuurwetenschappen11
Elektriciteit1818
- PV + TV Projecten elektriciteit1010
- PV + TV Projecten sanitair44
- PV + TV Projecten voertuigen44
Totaal3232

Wanneer je deze kaart in handen krijgt, heb je interesse voor wetenschappen en techniek. Bekijk maar eens de vele studiemogelijkheden van de tweede graad op Don Bosco Hoboken. Als je kiest voor technisch-wetenschappelijk onderwijs, zijn er ruime studiemogelijkheden en dito tewerkstelling.
Op onze school willen we jonge mensen opvoeden tot zelfbewuste volwassenen. Dit betekent dat je naast een wetenschappelijke technische opleiding ook een brede algemene vorming krijgt. Vanuit ons christelijk engagement willen we je bewust maken van je verantwoordelijkheid t.o.v. jezelf en de maatschappij waarin je leeft en werkt.

Wat mag je verwachten?

In de eerste graad heb je een brede algemene vorming gekregen, maar je kon ook al proeven van de verschillende STEM-technieken in bouw, hout, elektriciteit en mechanica. Je technologische kennis heeft dus een goede basis gekregen.  In de tweede graad vergroot je die kennis en vaardigheden in een specifiek vakgebied.

In de tweede graad elektriciteit krijg je inzicht in technische processen en systemen die je toepast in elektriciteit, sanitaire installaties, voertuigtechnieken, (de)montagetechnieken en elektropneumatica.  Je leert keuze maken in functie van materialen, gereedschappen, productieprocessen en constructies.  We maken je vertrouwd met installatietechnieken, verbindingstechnieken, onderhoudstechnieken, meettechnieken en meetmethodes.  De zorg voor het milieu en veilig en ergonomisch werken zijn een rode draad doorheen de studierichting.

Wie kiest voor elektriciteit, kies gegarandeerd voor een mooie toekomst!

Wat na de tweede graad?

In de derde graad kan je verder in de studierichtingen brom- en motorfietsinstallaties, elektrische installaties, fietsinstallaties, koelinstallaties, onderhoudsmechanica auto, podiuminstallaties, preventief onderhoud machines en installaties, 
productie-industrie, sanitaire en verwarmingsinstallaties. 
(Onder voorbehoud van de organisatie van de onderwijsvernieuwing in de derde graad)