Don Bosco website-5
CV en sanitair
Wat mag je verwachten?

In de eerste graad heb je een brede algemene vorming gekregen, maar je kon ook al proeven van de verschillende STEM-technieken in bouw, hout, elektriciteit en mechanica. Je technologische kennis heeft dus een goede basis gekregen. 

In de tweede graad CV en sanitair worden de leerlingen geïntroduceerd in de basisprincipes van centrale verwarming en sanitaire installaties. Deze opleiding legt de fundering voor verdere specialisatie in de derde graad en biedt een breed scala aan praktische en theoretische kennis.

Gedurende deze jaren maken de leerlingen kennis met diverse materialen die essentieel zijn in de installatiebranche. Ze leren hoe ze materialen zoals koper, zink, kunststof, stalen pijpen en meerlagenbuizen moeten bewerken. De nadruk ligt op het correct en veilig hanteren van deze materialen, wat een cruciale vaardigheid is voor hun toekomstige beroep.

Naast de theorie wordt er veel aandacht besteed aan praktische vaardigheden. Leerlingen leren basisinstallaties opzetten en onderhouden, inclusief eenvoudige sanitaire voorzieningen en centrale verwarmingssystemen. Ze oefenen met moderne gereedschappen en technieken, zowel in de schoolwerkplaats als tijdens praktijkgerichte lessen.

3ASV4ASV
Godsdienst22
LO22
Nederlands33
Engels22
Mavo22
Wiskunde33
Leren +20
PV Sanitair en CV10:12:
PV Elektriciteit44
PV Sanitair44
PV Centrale verwarming24
TV Sanitair en CV6:6:
TV Elektriciteit22
TV Sanitair22
TV Centrale verwarming22
Totaal3232
Wat na de tweede graad?

Aan het einde van de tweede graad hebben de leerlingen een solide basis in de basisprincipes van centrale verwarming en sanitaire installaties. Ze zijn voorbereid om door te stromen naar de derde graad, waar ze hun kennis en vaardigheden verder zullen specialiseren en verdiepen.