Bouwtechnieken
3TBT
2021/2022
4TBT
2022/2023
Godsdienst22
LO22
Nederlands44
Engels22
Frans22
Natuurwetenschappen11
Aardrijkskunde11
Geschiedenis11
Wiskunde33
MEAV*1
Bouwtechnieken1314
- TV onderzoek55
- TV organisatie22
- PV realisaties bouw67
Totaal3232

Wanneer je hier beland, heb je interesse voor wetenschappen en techniek. Bekijk maar eens de vele studiemogelijkheden van de tweede graad op Don Bosco Hoboken. Als je kiest voor technisch-wetenschappelijk onderwijs, zijn er ruime studiemogelijkheden en dito tewerkstelling.
Op onze school willen we jonge mensen opvoeden tot zelfbewuste volwassenen. Dit betekent dat je naast een wetenschappelijke technische opleiding ook een brede algemene vorming krijgt. Vanuit ons christelijk engagement willen we je bewust maken van je verantwoordelijkheid t.o.v. jezelf en de maatschappij waarin je leeft en werkt.

*Maatschappelijke, economische en artistieke vorming

Wat mag je verwachten?

Dankzij de brede basisvorming en verdieping in de eerste graad heb je een scherper inzicht in je eigen interesses en mogelijkheden kunnen ontwikkelen.

Ben je geboeid door de constructie van een huis? Wil je BOUWen aan een betere toekomst voor de mens en zijn omgeving? Heb je interesse in het echte HUISwerk, van fundering tot dak? Beschik je over technisch inzicht? Heb je een praktische (bouwgerelateerde) aanleg? Dan is deze STEM-richting echt iets voor jou!

In de praktijk- en theorielessen leer je bouwknopen ontwarren, constructieonderdelen, ontwerpaspecten, uitvoeringsmethoden en materialen onderzoeken en analyseren.  Vanuit onderzoek leer je de hele BOUWcyclus begrijpen.  Projecten voorbereiden, organiseren én realiseren staat centraal in deze richting.

Wat na de tweede graad?

Vanuit deze richting kan je in de derde graad doorgroeien in de richting bouwtechnieken, waar je voorbereid wordt op de beroepskwalificatie ‘technicus bouw’.  Met dit diploma kan je perfect aansluiten op de arbeidsmarkt of doorstromen naar het hoger onderwijs voor de opleidingen landmeter, tekenaar, BIM-modelleur, werfleider, 3D-animator, VR-ontwikkelaar…. 
(Onder voorbehoud van de organisatie van de onderwijsvernieuwing in de derde graad)