Bouwtechnieken
Wat mag je verwachten?

Dankzij de brede basisvorming en verdieping in de eerste graad heb je een scherper inzicht in je eigen interesses en mogelijkheden kunnen ontwikkelen.  

Ben je geboeid door de constructie van een huis? Wil je BOUWen aan een betere toekomst voor de mens en zijn omgeving? Heb je interesse in het echte HUISwerk, van fundering tot dak? Beschik je over technisch inzicht? Heb je een praktische (bouwgerelateerde) aanleg? Dan is deze STEM-richting echt iets voor jou!
In de praktijk- en theorielessen leer je bouwknopen ontwarren, constructieonderdelen, ontwerpaspecten, uitvoeringsmethoden en materialen onderzoeken en analyseren.  Vanuit onderzoek leer je de hele BOUWcyclus begrijpen.  Projecten voorbereiden, organiseren én realiseren staat centraal in deze richting.

3TBT4TBT
Godsdienst22
LO22
Nederlands44
Engels22
Frans22
Natuurwetenschappen11
Aardrijkskunde11
Geschiedenis11
Wiskunde33
Leren +11
PV Bouwtechnieken6:6:
PV realisaties bouw66
TV Bouwtechnieken7:7:
TV onderzoek55
TV organisatie22
Totaal3232
Wat na de tweede graad?

Wat na de tweede graad? 
Vanuit deze richting kan je in de derde graad doorgroeien in de richting bouwtechnieken, waar je voorbereid wordt op de beroepskwalificatie ‘technicus bouw’.  Met dit diploma kan je perfect aansluiten op de arbeidsmarkt of doorstromen naar het hoger onderwijs voor de opleidingen landmeter, tekenaar, BIM-modelleur, werfleider, 3D-animator, VR-ontwikkelaar….