Biotechnieken
Wat mag je verwachten?

Dankzij de brede basisvorming en verdieping in de eerste graad heb je een scherper inzicht in je eigen interesses en mogelijkheden kunnen ontwikkelen.  

Heb je een sterke interesse in wetenschappen? Voer je graag experimenten uit? Vind je het leuk om alles te weten over biologie, fysica en chemie? Ben je geboeid door labo- en productietechnieken? Dan is deze STEM-richting echt iets voor jou!  

In deze richting leer je toepassingsgericht werken door zelf te onderzoeken, te meten, te observeren en resultaten te lezen en te interpreteren. Je gaat veilig aan de slag in een laboratorium, waarbij je experimentele vaardigheden uitgebreid worden. Je leert nauwkeurig te werken, zowel zelfstandig als in teamverband. Je verbreedt je kennis en verwerft inzicht in de proces- en productietechnologie.

3TBI4TBI
Godsdienst22
LO22
Nederlands44
Engels22
Frans22
Aardrijkskunde11
Geschiedenis11
Wiskunde33
Leren +11
Biotechnieken14u opgedeeld in:14u opgedeeld in:
- Biologie32
- Chemie44
- Fysica23
- Labo en productietechnieken56
Totaal3232
Wat na de tweede graad?

Vanuit deze richting kan je in de derde graad doorgroeien naar de richting biotechnieken, waar je voorbereid wordt op de beroepskwalificaties ‘laboratoriumassistent’ of ‘operator in de voedings-, chemische en farmaceutische industrie’. 

Met dit diploma kan je perfect aansluiten op de arbeidsmarkt of doorstromen naar een professionele bacheloropleiding.