Biotechnieken
3TBI
2021/2022
4TBI
2022/2023
Godsdienst22
LO22
Nederlands44
Engels22
Frans22
Aardrijkskunde11
Geschiedenis11
Wiskunde33
MEAV*1
Biotechnieken1314
- Biologie32
- Chemie44
- Fysica23
- Labo en productietechnieken56
Totaal3232

Wanneer je deze kaart in handen krijgt, heb je interesse voor wetenschappen en techniek. Bekijk maar eens de vele studiemogelijkheden van de tweede graad op Don Bosco Hoboken. Als je kiest voor technisch-wetenschappelijk onderwijs, zijn er ruime studiemogelijkheden en dito tewerkstelling.
Op onze school willen we jonge mensen opvoeden tot zelfbewuste volwassenen. Dit betekent dat je naast een wetenschappelijke technische opleiding ook een brede algemene vorming krijgt. Vanuit ons christelijk engagement willen we je bewust maken van je verantwoordelijkheid t.o.v. jezelf en de maatschappij waarin je leeft en werkt.

*Maatschappelijke, economische en artistieke vorming

Wat mag je verwachten?

Dankzij de brede basisvorming en verdieping in de eerste graad heb je een scherper inzicht in je eigen interesses en mogelijkheden kunnen ontwikkelen. 

Heb je een sterke interesse in wetenschappen? Voer je graag experimenten uit? Vind je het leuk om alles te weten over biologie, fysica en chemie? Ben je geboeid door labo- en productietechnieken? Dan is deze STEM-richting echt iets voor jou!

In deze richting leer je toepassingsgericht werken door zelf te onderzoeken, te meten, te observeren en resultaten te lezen en te interpreteren. Je gaat veilig aan de slag in een laboratorium, waarbij je experimentele vaardigheden uitgebreid worden. Je leert nauwkeurig te werken, zowel zelfstandig als in teamverband. Je verbreedt je kennis en verwerft inzicht in de proces- en productietechnologie.

Wat na de tweede graad?

Vanuit deze richting kan je in de derde graad doorgroeien naar de richting biotechnologische en chemische technieken, waar je voorbereid wordt op de beroepskwalificaties ‘laboratoriumassistent’ of ‘operator in de voedings-, chemische en farmaceutische industrie’.  Met dit diploma kan je perfect aansluiten op de arbeidsmarkt of doorstromen naar een professionele bacheloropleiding. 
(Onder voorbehoud van de organisatie van de onderwijsvernieuwing in de derde graad)