Bouwwetenschappen
Wat mag je verwachten?

Dankzij de brede basisvorming en verdieping in de eerste graad heb je een scherper inzicht in je eigen interesses en mogelijkheden kunnen ontwikkelen.   

Heb je interesse in het bestuderen, ontwerpen en realiseren van BOUW constructies? Ben je geboeid door wiskunde en wetenschap? Kan je logisch nadenken en beschik je over ruimtelijk en technisch inzicht? Is bouwen aan een betere toekomst met oog voor milieu, kostprijs en veiligheid méér dan een wens? Dan is deze STEM-richting echt iets voor jou! 
In deze richting leer je probleemoplossend denken, oplossingen uitwerken, analyseren en evalueren. Je verwerft inzicht in bouw- en houtconstructies. Je leert plannen, organiseren en de theorie te koppelen aan de praktijk.  Zowel wiskunde als theoretische technische vakken zijn in deze richting erg belangrijk.  Je leert ontwerpen en realiseren en rekening houden met de bouwwetgeving, topografie, weg- en waterbouwkundige aspecten, milieu….. met de klemtoon op conceptuele inzichten.   

 

3WBO4WBO
Godsdienst22
LO22
Nederlands44
Engels22
Frans33
Aardrijkskunde11
Geschiedenis11
Wiskunde55
Biologie & chemie11
Klasuur11
Bouw wetenschappen1010
- technologische wetenschappen33
- Onderzoek van materialen en constructies33
- Structural & architectural engineering44
Totaal3232
Wat na de tweede graad?

Vanuit deze richting kan je in de derde graad doorgroeien in de richting bouw- en houtwetenschappen.  Daarna kan je perfect doorstromen naar het hoger onderwijs in de richtingen architectuur, ingenieur bouw- en houtwetenschappen en projectleider bouw.