Bouw wetenschappen
3WBO
2021/2022
4WBO
2022/2023
Godsdienst22
LO22
Nederlands44
Engels22
Frans33
Aardrijkskunde11
Geschiedenis11
Wiskunde55
Biologie & chemie12
Flexuur11
MEAV*1
Bouw wetenschappen99
- technologische wetenschappen22
- onderzoek44
- Projecten33
Totaal3232

Wanneer je deze kaart in handen krijgt, heb je interesse voor wetenschappen en techniek. Bekijk maar eens de vele studiemogelijkheden van de tweede graad op Don Bosco Hoboken. Als je kiest voor technisch-wetenschappelijk onderwijs, zijn er ruime studiemogelijkheden en dito tewerkstelling.
Op onze school willen we jonge mensen opvoeden tot zelfbewuste volwassenen. Dit betekent dat je naast een wetenschappelijke technische opleiding ook een brede algemene vorming krijgt. Vanuit ons christelijk engagement willen we je bewust maken van je verantwoordelijkheid t.o.v. jezelf en de maatschappij waarin je leeft en werkt.

*Maatschappelijke, economische en artistieke vorming

Wat mag je verwachten?

Dankzij de brede basisvorming en verdieping in de eerste graad heb je een scherper inzicht in je eigen interesses en mogelijkheden kunnen ontwikkelen. 

Heb je interesse in het bestuderen, ontwerpen en realiseren van BOUWconstructies? Ben je geboeid door wiskunde en wetenschap? Kan je logisch nadenken en beschik je over ruimtelijk en technisch inzicht? Is bouwen aan een betere toekomst met oog voor milieu, kostprijs en veiligheid méér dan een wens? Dan is deze STEM-richting echt iets voor jou!

In deze richting leer je probleemoplossend denken, oplossingen uitwerken, analyseren en evalueren. Je verwerft inzicht in bouw- en houtconstructies. Je leert plannen, organiseren en de theorie te koppelen aan de praktijk.  Zowel wiskunde als theoretische technische vakken zijn in deze richting erg belangrijk.  Je leert ontwerpen en realiseren en rekening houden met de bouwwetgeving, topografie, weg- en waterbouwkundige aspecten, milieu….. met de klemtoon op conceptuele inzichten.

Wat na de tweede graad?

Vanuit deze richting kan je in de derde graad doorgroeien in de richting bouw- en houtwetenschappen.  Daarna kan je perfect doorstromen naar het hoger onderwijs in de richtingen architectuur, ingenieur bouw- en houtwetenschappen. 
(Onder voorbehoud van de organisatie van de onderwijsvernieuwing in de derde graad)