Als je kiest voor een opleiding binnen het domein ‘ECONOMIE & ORGANISATIE‘ moet je commercieel aangelegd zijn en wil je graag mensen voorthelpen.
Van nature uit moet je sterk zijn op communicatief vlak, maar ook vlot kunnen omgaan met getallen.

ADMINISTRATIEF MEDEWERKER

Als administratief medewerker leer je instaan voor het onthaal, het bedienen van de telefoon, het verwerken van de post, het uitvoeren van administratieve taken aan de hand van instructies, het bijhouden van een klassement, het uitvoeren van ondersteunende taken bij meetings en het uitvoeren van ondersteunende kantoortaken.

MAGAZIJNMEDEWERKER

De magazijnmedewerker ontvangt en laadt goederen. Hij pakt de goederen uit en in, sorteert en controleert ze, maakt ze verzendklaar, verplaatst ze en slaat ze op. Hij gebruikt hierbij hulpmiddelen zoals transpallet, duivel, … en stapelhulpmiddelen zoals pallet, box, kooi, … en past stapeltechnieken toe. De magazijnmedewerker telt, scant en registreert de goederen. Hij controleert de bijhorende documenten en vult ze in.

WINKELBEDIENDE

De winkelbediende staat in voor het aanvullen en presenteren, het beheer van de voorraad, de controle op prijsaanduidingen, het verkopen, het begeleiden en adviseren van de klant,
diefstalpreventie, het afhandelen van de verkooptransactie en het bedienen van de kassa. Hij werkt steeds op een klantvriendelijke manier.