Duale opleidingen – STEM

specialisatiejaar duaal (finaliteit arbeidsmarkt/bso) | ELEKTROTECHNICUS DUAAL

In de opleiding elektrotechnicus duaal leert men leidingen en dozen monteren en plaatsen, draden en kabels trekken, elektrische componenten plaatsen en aansluiten in verschillende borden, fouten zoeken en herstellingen uitvoeren, installaties in werking stellen, conform het AREI. Verder leert men industriële componenten (motoren, machines, PLC, elektropneumatische sturingen) plaatsen en aansluiten.

3de graad duaal (finaliteit arbeidsmarkt/bso) | ONDERHOUDSMECHANICA AUTO DUAAL

In de opleiding onderhoudsmechanica auto duaal leert men controles, herstellingen en vervangingen uitvoeren aan personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen in het kader van onderhoud en sneldienstinterventies volgens de veiligheidsvoorschriften en regelgeving met als doel de voertuigen rijklaar te maken.

specialisatiejaar duaal (finaliteit arbeidsmarkt/bso) | POLYVALENT MECANICIEN PERSONENWAGENS EN LICHTE BEDRIJFSVOERTUIGEN DUAAL

In de opleiding polyvalent mecanicien personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen duaal leert men diagnoses uit te voeren, herstellingen en vervangingen van mechanische, hydraulische en elektrische aard volgens de veiligheidsvoorschriften en regelgeving uit te voeren teneinde de voertuigen rijklaar te maken.

3de graad duaal (finaliteit arbeidsmarkt/bso) | LASSEN-CONSTRUCTIE DUAAL

In de opleiding lassen-constructie duaal leert men hoeknaad-,plaat- en pijpverbindingen met het halfautomaat- en TIG-lasproces in alle posities lassen teneinde een lasverbinding in constructiestaal, aluminium en roestvast staal te realiseren die voldoet aan de geldende internationale normen, de lasmethodebeschrijving, het lasplan en constructietekeningen.

specialisatiejaar duaal (finaliteit arbeidsmarkt/bso) | LASSER-MONTEERDER DUAAL

In de opleiding lasser-monteerder duaal leert men zelf voorbereide delen samen te stellen via hechtlassen teneinde een metalen structuur te realiseren die voldoet aan de geldende internationale normen en de constructietekening.

3de graad duaal (finaliteit arbeidsmarkt/bso) | RUWBOUW DUAAL

In de opleiding ruwbouw duaal leert men in een residentiële context:

  • metselwerken, bekistingstechnieken, ijzervlechttechnieken, betonwerken, …

om nieuwbouw en renovatiewerken te realiseren.

Duale opleidingen – niet STEM3de graad duaal (finaliteit arbeidsmarkt/bso) | LOGISTIEK DUAAL

In de opleiding logistiek duaal leert men specifieke uitvoerende taken en werkzaamheden verrichten met betrekking tot goederenbehandeling en de correcte uitvoering van de maatregelen superviseren die genomen met als doel de ontvangst, de opslag, het voorraadbeheer, de voorbereiding van bestellingen en de verzending van goederen, producten, grondstoffen, … te garanderen. 
De leerling dient zijn opleidingstraject te vervullen binnen een van de opties
van interne transportmiddelen, namelijk het besturen van een heftruck.

3de graad duaal (finaliteit arbeidsmarkt/bso) | GROENAANLEG EN -BEHEER

In de opleiding groenaanleg en -beheer duaal leert men werkzaamheden uitvoeren inzake onderhoud, beheer en aanleg van tuinen, parken, groene ruimtes teneinde deze in stand te houden, te laten ontwikkelen en de aanleg ervan te realiseren volgens het ontwerp en/of de wensen van de klant en/of opdrachtgever.

specialisatiejaar duaal (finaliteit arbeidsmarkt/bso) | KINDERBEGELEIDER DUAAL

In de opleiding kinderbegeleider duaal leer je

  • baby’s en peuters op te voeden, hen te verzorgen ;
  • schoolgaande kinderen van de kleuter- en basisschool buiten de schooltijd te begeleiden en bij te dragen aan hun algemene ontwikkeling.

specialisatiejaar duaal (finaliteit arbeidsmarkt/bso) | ZORGKUNDIGE DUAAL

In de opleiding zorgkundige duaal leer je onder toezicht van een verpleegkundige de gezondheidstoestand van de cliënt op te volgen, deze te begeleiden bij de activiteiten van het dagelijks leven en in te staan voor lichaamsverzorging, comfortzorg, preventie, gezondheidsopvoeding en logistieke ondersteuning teneinde de cliënt op efficiënte en kwaliteitsvolle wijze te ondersteunen en te verzorgen, waarbij rekening gehouden wordt met zijn/haar welzijn.