2e graad duaal | Domein voeding en horeca |
KEUKENMEDEWERKER
Focus in deze richting:
De focus in deze studierichting ligt op het verwerven van basis kooktechnieken en enkele basis zorgtechnieken, waarmee leerlingen essentiële vaardigheden ontwikkelen voor zowel keukenwerk als zorgomgevingen. Er wordt veel nadruk gelegd op hygiëne en veiligheid, zodat ze leren werken volgens strikte normen en een veilige werkomgeving kunnen waarborgen. Daarnaast wordt keukenorganisatie grondig behandeld, waarbij de nadruk ligt op het efficiënt plannen, voorbereiden en uitvoeren van keukenactiviteiten.
Goed om te weten:
De opleidingsduur bedraagt in principe 2 jaar, waarvan kan worden afgeweken in functie van jouw individuele leerweg.
De opleiding medewerker keukenmedewerker duaal optie zorg situeert zich op het niveau van de tweede graad arbeidsmarkt finaliteit omwille van de koppeling met de verplichte algemene vorming met het oog op het behalen van een getuigschrift 2de graad secundair onderwijs, binnen het domein VOEDING EN HORECA.
Het traject voor de opleiding keukenmedewerker duaal is gebaseerd op de beroepskwalificatie keukenmedewerker, niveau 2.
Wat nadien:
Na het afronden van deze opleiding kun je aan de slag als keukenmedewerker.
Als je ervoor kiest om verder te studeren, heb je de mogelijkheid om een opleiding te volgen in Assistentie in Wonen, Zorg en Welzijn, of Basiszorg en Ondersteuning Duaal.
| DUAAL | 38 lesuren / week
GRAADORGANISATIE | |
---|---|
ALGEMENE VORMING | |
Engels B Gemeenschappelijk funderend leerplan Maatschappelijk vorming Nederlands Wiskunde |
8 |
SPECIFIEKE VORMING | |
BK keukenmedewerker Selectie van competenties uit het BK huishoudhulp zorg |
7 |
WERKPLEKLEREN | |
Werkplekleren – OAO | 23 |
TOTAAL | 38 |
bekijk ons