Grensgevallen.

Er was gejoel en geroezemoes tijdens sommige voorstellingen vandaag en gisteren op onze school, maar er was ook altijd werkelijke aandacht.

Van links naar rechts: Gilles Van Hecke, Mattias De Paep en Michèle Even

Dat er aandacht is voor zo’n voorstelling mag geen wonder heten als je weet dat het onderwerp seks is.

Bovendien was dit een interactieve voorstelling waar leerlingen met hun gsm-toestel ‘eens/niet eens’ konden stemmen om seksuele situaties te beoordelen die je als ‘grensgevallen’ kan bestempelen.

Wat te vinden van de volgende situaties:

Een meisje stemt in met zoenen, is daar zelfs lyrisch blij over, gaat vervolgens mee naar de toiletten met die jongen. Eigenlijk wil ze daar na een tijdje liefst afhaken als ze merkt dat de jongen veel verder wil gaan dan zij. Maar voor ze het weet gaat het écht te ver en bevindt ze zich niet meer in een situatie waar zij haar mening kan geven. Is dat verkrachting?

Een jongen brengt een meisje naar huis omdat hij bezorgd is over haar veiligheid. Aangekomen bij dat meisje bevredigt zij hem, zonder dat hij daar werkelijk zin in heeft noch echt in toestemt. Is dat aanranding?

Kan alcohol als excuus ingeroepen worden?

Elke situatie werd door de acteurs gespeeld. Daarna nemen de leerlingen hun gsm om de situatie te beoordelen.

Het liet niemand onberoerd en leverde heel wat gespreksstof op achteraf bij onze vijfde en zesdejaars.

Dat bewijst dat het echte leren zich niet altijd in de klas afspeelt, maar evengoed in onze theaterzaal waar theatergezelschap o’Kontreir hun beste mensen heen had gezonden.

Only at DonBoscoHoboken.

Categories: Nieuws