Don Bosco Hoboken wordt de eerste Belgische school die in het GIVE-project (GROHE Installer Vocational Training and Education) stapt. Dankzij deze samenwerking kunnen de meer dan honderd studenten van de Don Boscoschool oefenen in het installeren, deïnstalleren en onderhouden van GROHE’s enorme productengamma. Op deze manier worden de leerlingen opgeleid en klaargestoomd voor de toekomst.

Een Don Bosco leerling aan het werk bij een van de installaties

Don Bosco Hoboken investeert in de toekomst. Dat blijkt nog maar eens uit de nieuwe samenwerking die de school met GROHE, een Duitse onderneming in de sanitairbranche, aangaat.

“Gezien het tekort aan geschoolde installateurs in de sanitair-branche, is het belangrijker dan ooit om een aantrekkelijk opleidingsprogramma aan te bieden dat jonge mensen helpt de basis te leggen voor een welvarende toekomst”, klinkt het bij GROHE. “Om de opleidingsfaciliteiten te helpen verbeteren, zetten wij een volledig functionerende opleidingsomgeving op waar studenten kunnen profiteren van de uitgebreide expertise van het merk. We ondersteunen de scholen bij het creëren van een uniforme aanpak met moderne apparatuur, trainingsmateriaal en een schriftelijk examen dat nieuwe industrienormen zal stellen. Zelfs nadat studenten hun GROHE-training hebben afgerond, zullen ze hulp krijgen – met stages of zelfs een werkervaringsprogramma bij een van GROHE’s industriepartners.”