Onze school is zo groot dat je eigenlijk een fiets nodig hebt om van de ene kant naar de andere kant te rijden. Dat is dus ook wat wij deden. Wij gingen achtereenvolgens langs bij de bouwafdeling, bij de labo’s en bij fietsen en motoren.

Vanuit de bouwafdeling wilden wij verslag uitbrengen van het platte-daken project, een samenwerking met de IW-afdeling. Maar het dak werd nog in gereedheid gebracht dus die foto houdt u tegoed. De bouwafdeling zit sinds enige jaren helemaal achteraan, dicht bij het kerkhof, in hun gloednieuw onderkomen.

Dan reden wij terug naar de E-blok waar de labo’s zitten. Wij trokken daar vorige week een foto met Steven Mertens.  Nu waren de leerlingen zelf aanwezig. Jonathan Bergwijn, Emmanuel Mansongi en Glenn Moyaert werken aan een vacuümvormmachine. Emmanuel was jammer genoeg niet aanwezig maar op de foto ziet u Glenn en Jonathan.

Zij omschrijven hun werk in deze bewoordingen:

We zijn op het idee gekomen om de vacuümvormmachine te maken door na te denken over welk apparaat of welke machine een toegevoegde waarde zou zijn voor onze school. We wilden iets fabriceren dat frequent gebruikt zou kunnen worden en handig zou zijn. Het is een grote uitdaging om zelf een machine te ontwerpen die op een andere manier werkt dan de machines die je in de winkel kunt kopen. Wat onze machine zo goed maakt en opzichte van die machines is dat ze zeer gebruiksvriendelijk is. Zo zullen jong en oud er met gemak gebruiken van kunnen maken zonder gevaren.

Daarna ging onze tocht naar de afdeling sanitair. Wij waren Lode Corluy namelijk tegengekomen bij de bouwafdeling waar hij ons vertelde over een nieuwe installatie. Het ging over een educatieve opstelling van een groot sanitairmerk. Alle laatste nieuwe snufjes zaten erin, speciaal op die manier ontworpen dat men er makkelijk van kan leren. Paul De Jonghe was zo vriendelijk om ons er meer uitleg over te geven.

Dat bracht ons uiteindelijk bij afdeling fietsen en lichte motoren waar Jeniffer haar pasgeboren baby Angel liet zien. Nu zijn wij wel een school van makers maar dit soort producten levert onze school niet vaak af. Superieure kwaliteit. Nieuw leven op onze school. Hoe uitzonderlijk mooi is dat? Alle succes gewenst aan de mama, de papa en de baby.