Uw webmaster deed even zijn ronde langs de afdelingen op zoek naar goede verhalen en mooie foto’s want het was vandaag zonnig dus goed plaatjesweer.

Bij de afdeling IW kwam hij aan de weet dat men hun vijfdes laat samenwerken met de bouwafdeling in een project dat wordt bezield door FluxLab, een initiatief van Accent en mede-gepromoot door Henk Rijckaert.

De uitdaging? Vlaanderen is zo goed als volledig dicht-gebetonneerd maar er zijn heel wat daken die geen bestemming hebben en waar niets mee gebeurt. We hebben het dan over platte daken, niet over zadeldaken.

In het herbestemmen van die platte daken zit heel wat toekomst. Het is dan ook een hele eer dat wij aangezocht werden om daar een oplossing voor te bedenken.

Op de foto ziet u nogmaals het earthship bij de bouwafdeling, waar wij u eerder al over berichten, volgende week geven wij u foto’s van de eerste ideeën van de platte-daken-challenge.

Op de andere foto ziet u Steven Mertens die zo vriendelijk was ons wat uitleg te geven over een vacuümvormmachine. Kenneth, de leerling die dit project draagt, geeft ons daar volgende week wat meer uitleg over.