Ondanks de gebrekkige omstandigheden waarin de leerlingen les moesten volgen om de dag komen, maar half zo weinig leerstof ‘live’ aangeboden krijgen – zijn wij toch blij met de resultaten van onze leerlingen. Bij velen zagen we ondanks alles een onverdroten inzet.

De klassenraden gingen voor het eerst digitaal door. Dat viel al bij al goed mee, hoewel het een pak minder hartelijk was dan anders, het is voor ons leerkrachten toch altijd een moment om officieel afscheid van elkaar te nemen net voor het nieuwe jaar.

De leerkrachten algemene vakken klaagden dat de motivatie van de leerlingen leed onder het nieuwe regime maar wezen ook met de vinger naar zichzelf. Het feit dat ze een vast lokaal moesten missen maakte hun lessen een beetje saaier. Even snel naar je kast kunnen lopen om een leuke prent te tonen? Dat is er niet meer bij.

De leerkrachten praktijk daarentegen vonden dan weer dat de leerlingen extra gemotiveerd waren. “Wij merkten echt dat de leerlingen nog meer dan vroeger graag naar school kwamen.”

Zowel leerkrachten, leerlingen als leerlingenbegeleiding is over het algemeen blij met de kleinere groepen. Zo zie je maar, elk nadeel heeft zijn voordeel.

Wat het volgend jaar wordt?

Niemand die het met zekerheid kan zeggen.

Vermoedelijk wordt de situatie dit schooljaar niet meer ‘normaal’. De vraag blijft wat het ‘niet-normaal-zijn’ precies zal inhouden.

Wij houden u op de hoogte en wensen u alvast een heel prettige vakantie.

Moge 2021 een vruchtbaar, aangenaam en voorspoedig jaar worden. 

Categories: Nieuws