Vorig jaar, tijdens de eerste weken van de lockdown en de paasvakantie, gingen leerlingen van 6TIW voluit voor het maken van gelaatsbeschermers, waarvan er toen grote tekorten waren. Hun eindwerk, hun grootste trots, moest even plaatsmaken voor dit noodzakelijke werk. Wij haalden daarmee GVA en HLN

Deze inspanning trok de aandacht van de Social Creativity Cup, een wedstrijd georganiseerd door de Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen. 

De bedoeling van die prijs is om secundaire schoolprojecten te belonen die een bijdrage leveren aan ons sociaal klimaat of onze samenleving. Ook met de factoren overgave of jeugdige creativiteit wordt rekening gehouden … en … u raadt het al … we wonnen de tweede prijs.

Donderdag 1 oktober vond de uitreiking plaats in Brugge. Wegens verplichte lessen aan de universiteit en wegens een reisverbod vanuit TU Delft, konden onze afgestudeerde oud-leerlingen niet aanwezig zijn op de uitreiking.

Hun begeleidende leerkrachten Erik Marynissen en Sebastiaan Debroyer bestegen met gepaste trots het podium om de oorkondes in ontvangst te nemen.

Wij haalden het nationale nieuws met onze spatmaskers