Een interview met Gunter Janssen, hoofd van de technisch adviseurs en algemeen planner van de werken op onze school. Hij is ook verantwoordelijk voor het masterplan.JWG: Wat was er aan de hand Gunter?Gunter: Wel, ons terrein was helemaal naar de vaantjes.JWG: Hoezo?Gunter: Tijdens het zoeken naar engerlingen verwoestten de kraaien ons grasperk. Tijd voor de ploeg dus.JWG: Engerlingen?Gunter: Engerlingen zijn larven die onder het grasoppervlakte leven en zich voeden met de wortels van het gras. Kraaien zijn verlekkerd op engerlingen maar omdat ze onder het gras leven, plukken ze met hun snavels hele zoden uit het gazon om aan die larven te geraken.Op de foto: larve van een neushoornkever, foto van Fzurell, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=876025

Larve van een neushoornkeverJWG: Waarom hadden wij daar vroeger geen last van?Gunter: Vroeger mocht men die engerlingen met chemische producten zoals RoundUp bestrijden. Dat mag nu niet meer. Gevolg: gazon verwoest.JWG: En nu?Gunter: Nu zijn ze aan het ploegen. En men gaat daarna éénmalig chemisch spul gebruiken om het probleem te verhelpen. En dan zijn we van die enge engerlingen verlost. Voor eventjes toch.

JWG: Gelukkig. 

Categories: Nieuws