Mijnheer Heyman

Als oud-leerling ontvang ik nog steeds het ‘Don Bosco’s Droom’ tijdschrift.

Het was voor mij een zeer plezierige verrassing dat een artikel (blz15) refereerde naar het CERN.

Inderdaad, ik werk al 35 jaar als ingenieur aan het CERN, waar wij onderzoek doen naar elementaire deeltjes. Ik ben hier waarschijnlijk de enige student van Don Bosco Hoboken.

Eventjes in het kort….

Aan Don Bosco Hoboken studeerde ik in 1978 af met het diploma Elektronica A2.

Toen was juist de richting Industrieel Ingenieur opgezet aan de Katholieke Industriële Hogeschool Antwerpen. Daar heb ik mijn twee jaren kandidatuur gedaan en vervolgens de twee laatste jaren Kernergie & Elektronica in Mol aan de Industriële Hogeschool van Hasselt. Ik studeerde af in 1982.

In 1985 werd ik aangeworven bij het CERN in Genève in Zwitserland om elektronische controlesystemen te bouwen voor de 27 kilometer lange LEP, nu de LHC versneller.

Tezelfdertijd studeerde ik verder aan de polytechnische hogeschool [EPFL] van Lausanne en ik haalde mijn MBA [Master of Business Administration] diploma aan de Universiteit van Genève. Hard werken geeft dus resultaat :).

Ondertussen werd Frans en Engels de dagelijkse omgangstaal, mijn Nederlands (of Antwerps) diende alleen voor de communicatie met mijn familie in Antwerpen.

Later kreeg ik de verantwoordelijkheid op het CERN voor het financieel beheer van de vier LHC experimenten, en nu werk ik meestal aan antimaterie experimenten (in de Alpha Magnetic Spectrometer in het International Space Station) en antiwaterstofgravitatie (met het AEgIS team), nog voor enkele jaartjes.

Dat was het. Heel beknopt. Maar voor mij blijft het belangrijkste de geweldige opvoeding die ik gekregen heb aan Don Bosco Hoboken, dat vergeet je nooit, het was geweldig.

Met vriendelijke groeten,

Erwin Van Hove

Wij danken u voor dit schrijven, beste meneer Van Hove. Wat een fijn levensverhaal. Hou ons op de hoogte. Misschien heeft u wel stageplaatsen aan het CERN? 

Beste lezer, op de Facebook-pagina Don Bosco Hoboken oud leerlingen brengen wij nieuws uit het verre en niet-zo-verre verleden.

Categories: Nieuws