In de gezipte bijlage vind je drie files die je nodig hebt bij het printen van de beugels voor de gelaatsschermen. Je kan ook in PLA drukken maar de voorkeur gaat uit naar PETG.

Het gelaatsscherm, Don Bosco print de beugel.

Waarover gaat het?

Het UZA kampt met een tekort aan gelaatsschermen en men heeft aan Don Bosco gevraagd om te helpen. Het team van Erik Marynissen is momenteel bezig de beugels bovenaan met hun 3d-printers te printen. Heeft u ook een 3d-printer en wil u helpen?

De beugel printen is het belangrijkste, de plaat wordt door een bevriend bedrijf hier in Wilrijk voor ons gesneden.

In de bijlage vind je de drie files die je nodig hebt. Als je begint, stuur sowieso een mailtje naar marynissenerik@gmail.com.

Iets over de printinstellingen.

Je mag zo dik mogelijk printen… we willen vooral de snelheid verhogen. Een 0,4 nozzle print dus best op 0,3 mm en beter is om een 0,6 nozzle te hebben die op 0,4 mm kan printen. Als je de breedte kan instellen mag die ook breder staan zodat alles goed aan elkaar zit. Stel ook de perimeter in op tien lagen zodat het stuk volledig solide is (geen infill van 100% kiezen omdat die lagen verkeerd komen te zitten voor de krachten).

We gebruiken een aangepaste versie van PRUSA waar geen letters en randen meer inzitten zodat printen en ontsmetten makkelijker wordt.

Voor verdere vragen (ook over hoe toeleveren), contacteer marynissenerik@gmail.com.

Categories: Nieuws