Binnenkort … bent u er klaar voor? … is het tijd voor onze opendeurdag. Noteer 25 april in uw agenda. Het is de dag waarop wij onze school in al haar bedrijvigheid aan u laten zien.

Het is ook de dag waarop de leerlingen hun kennen én kunnen etaleren.

We stellen u een eerste project voor, de bijzondere 3D-printer van Abdelhakim. Hou deze pagina in de gaten, ook alle andere GIPs zullen hier verschijnen onder de tag #GIPS2020.

En dan nu … tromgeroffel … tijd voor de Artifex:

De 3D ARTIFEX van Abdelhakim El Mimouni

Abdelhakim El Mimouni maakt een ‘3D-beltprinter’. Hij noemt hem de ‘3D ARTIFEX’.

Abdelhakim vindt 3D-printers interessante toestellen en is van oordeel dat hij enkele gebruiksvriendelijkere ideeën heeft. De 3D ARTIFEX is namelijk geen gewone 3D-printer maar één met een transportband als bed van de printer.

Toch is het allerbelangrijkste de printkop. Die wordt in een hoek van 45 graden bevestigd aan de transportband. Deze aanpassingen resulteren in een printer die eigenschappen heeft die een normale 3D-printer niet heeft. Hij kan eindeloos printen omdat de Z-as, de transportband,  ongelimiteerd is.

fig. 1

Dat zorgt er ook voor dat je continu verschillende voorwerpen kan printen zonder een voorwerp te moeten verwijderen van het bed van de printer (fig.1).

fig. 2

Nog een grote verbetering is dat de 3D ARTIFEX voorwerpen die zich deels in de lucht bevinden kan printen (fig.2).

Het is vanzelfsprekend dat de printer niet in de lucht kan beginnen printen maar omdat de printkop op een hoek van 45 graden print, kan die nadat er zich al een goede basis op het bed bevindt, stukken in de lucht printen.

Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een antwoord