Don-Bosco-Hoboken-Sevilla

Vorige week speelde onze Salesiaanse Spelen voetbalploeg hun eerste wedstrijd tegen een ploeg van ‘het deeltijds’. Zo laten we de Salesiaanse Spelen al wat leven op school. Na de kerstvakantie starten we terug met onze wafelactie ten voordele van de Spelen. Volgend jaar is het alweer de 31ste editie en die gaat door in Duisburg, Duitsland.
En de wedstrijd tegen het deeltijds?
Wij wonnen.
Met 8-6.

Een verslag van ploegleider Yaro De Bondt:

“De match begon zoals altijd met zeer veel stress. De spelers kenden elkaar nog niet goed en we waren totaal nog niet ingespeeld op elkaar. Ondanks de vele twijfels heb ik gezegd dat we ons zeker niet mogen laten doen en dat we veel kunnen bereiken als ploeg. Dit hebben we bewezen want in de eerste helft scoorde ik al drie goals. Na een paar wissels maakte deeltijds 3-3.

We begonnen onze hoofdjes te laten zakken en ik pepte de ploeg op dat er nog niks verloren was. Al snel pikten we de draad terug op en maakt Karim 4-3. Dit was een serieuze boost voor ons allen. Ik scoorde mijn vierde goal van de match en dit motiveerde me nog meer om de tegenstander te laten zien dat wij ons niet zo snel laten doen. Naarmate het einde van de wedstrijd in zicht was slaagden we er nog in om twee goals te maken.

Eindstand was 8-6. Een ruime winst en we hebben het als ploeg heel goed gedaan.”

We trekken dus met een sterke ploeg naar Duisburg.

De foto is van een vroegere Salesiaanse spelen-ploeg.

Categories: Nieuws