IMG_9978-e1575049108636-878x1170-1

Een dinsdagochtend eind november.

Lena en Yvon (oud-leerling van 7 BIE), twee vrijwilligers van Sant’Egidio komen naar onze school.

In de voormiddag gaan ze in de klassen van het vijfde, zesde en zevende jaar langs om enkele minuutjes te vertellen over een solidariteitsactie die ze  in adventsperiode houden, in samenwerking met Sant’Egidio en hun ‘school van vrede’.

Het gaat om een inzamelactie waarbij de leerlingen een eenvoudig geschenkje kunnen meebrengen voor mensen in armoede, van kinderen tot bejaarden. Na onze kerstbrunch voorzien we hiervoor een inpakmoment, maar daarover later meer.

We leerden Lena en de Sint-Egidiusgemeenschap kennen toen ze onlangs een Nigeriaanse pastoor en imam uitnodigden om in Antwerpen te getuigen over hoe zij er in geslaagd zijn om zich als voormalige vijanden met elkaar te verzoenen..

Pastoor-en-Imam-uit-Nigeria-voor-Sant-Idigio-500x281
IMG_4101-375x500

Hun inspirerende verhaal werd live gestreamd in onze vergaderzaal voor de leerlingen van 7 BSO. Nadien sprak Lena alvast de hoop uit om opnieuw met ons samen te werken. Die hoop werd concreet toen zich al vrij snel enkele van onze leerlingen meldden om samen met Lena bejaarden te bezoeken.

Naast bejaarden bezoeken, zetten Lena en Sant’Egidio zich ook in wijken zoals het Kiel en Luchtbal in om leerlingen te helpen bij hun huiswerk en bijvoorbeeld mensen die minder kansen en minder familie hebben toch een fijne kerstervaring te geven.

6

De spiritualiteit van Sant’Egidio is naast vredeseducatie ook sterk verbonden met concrete inzet voor de zwaksten, een ideaal dat nauw aansluit bij de kernwaarden van Don Bosco en zijn salesianen. In België zijn er onder meer initiatieven voor kinderen, jongeren en ouderen in de periferie van de stad, voor daklozen, nieuwkomers, vluchtelingen, mensen met een beperking.

Categories: Nieuws