Zoals een onderzoek van twee Belgische sociologen aantoont, bestaat onschuldig afwezig zijn niet. Spijbelen en zittenblijven zijn twee kanten van dezelfde medaille. Elke dag dat een leerling onwettig afwezig is, stijgt de kans dat hij of zij een C-attest zal halen. De Amerikaanse komiek Woody Allen zei het al: “Tachtig procent van succes is gewoon komen opdagen.” Want als je er niet bent, kan je ook niks doen. Daarom jongens en meisjes. Kom elke dag. Zonder fout. Spijbel niet. Kom je al elke dag? Tof. Jullie komst maakt ons blij :). Heb je wel eens de neiging om te blijven liggen? Neem je graag ene extra dagje vakantie? Je doet er jezelf een slechte dienst mee. Kom gewoon elke dag. Maak er uw goed voornemen van 2019 van. Het artikel hierboven werd gepubliceerd in De Morgen van 6/10/2018. Het onderzoek is van de VUB-sociologen Gil Keppens en Bram Spruyt. Hier het volledig artikel:
Een goede raad hangt bij ons op de kast. Er zijn is het tachtig procent van het werk.

Een goede raad hangt bij ons op de kast. Er zijn is het tachtig procent van het werk.

Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een antwoord