We berichtten er vorige week al over op onze Facebookpagina (al geliket?), want afgelopen vrijdag kregen wij hoog bezoek. De Belgische Luchtmacht bezocht over heel Vlaanderen elf scholen en wij waren erbij. Er landde een helikopter op het voetbalveld naast onze speelplaats en daar stapten twee van onze leerlingen (Mathias Frederickx en Emilie Francken) uit die mochten meevliegen.
Mathias Frederickx (6BR) en Emilie Francken (6TIW)

Mathias Frederickx (6BR) en Emilie Francken (6TIW)

Op datzelfde moment konden twee anderen het hele gebeuren volgen in de luchtverkeersleiding toren in Gent. We haalden er nationaal de pers mee, onder andere op de Knack website, bij VTM en in De Standaard en De Gazet van Antwerpen. Wat kwam het leger hier doen? Twee dingen. Ten eerste het einde van de Eerste Wereldoorlog herdenken, ten tweede is men bij defensie op zoek naar rekruten met technische profielen. Het geval wil dat er bij ons jaarlijks zo’n honderdtal met zo’n profiel afstuderen. Van een win-win gesproken! Hier kan u naar de video kijken die onze reporter ter plaatse maakte.

Wie mocht er mee en hoe werden die gelukkigen gekozen?

Mathias Frederickx (6BR) en Emilie Francken (6TIW) mochten vanuit de school in Hasselt meevliegen naar Hoboken. Ali Ozkilisli (6TAT) en Max Senten (6TIIC) volgden de hele operatie op de voet, vanuit de radarbasis en het centrum voor luchtverkeersleiding in Gavere – Semmerzake. Zij werden geloot uit een groepje laatstejaars die de leerlingenbegeleiding graag in de bloemetjes wilde zetten: er zijn namelijk best nog leerlingen te vinden die nooit te laat komen of spijbelen, zelden ziek zijn en altijd in orde met hun materiaal. Leerlingen die zich oprecht inzetten en bovendien degelijke resultaten boeken en daar dan ook fijne commentaren voor krijgen. Leerlingen die met andere woorden “goed bezig”, om het met een cliché te zeggen. Ook Gino Limbourg (6BCV), Bert Deboel (6TC), Elias Digneffe (6TEM) en Wout Van den Reeck (6TIW) mogen nog een uitnodiging verwachten. Zij worden op maandag 19/2 verwend met een luxueus ontbijt door de leerlingbegeleiding, die hen anders haast nooit te zien krijgt.

Het persbericht van defensie

The Belgian Air Force has partnered with schools across Belgium for a special day of first world war commemorations on 1 February.

A helicopter will visit eleven schools – one in each Belgian province and the Brussels region – and two students from each school will have the chance to be on-board. Additionally two students from each school will spend the day at the military air traffic control centre in Ghent to follow the helicopter flight from behind the scenes. “We want to commemorate the end of the first world war and keep this commemoration alive among young people,” the Belgian Air Force said. “What’s more, the Belgian defence in general and the air component in particular have a large shortage of motivated candidates. This flight will work as an engaging recruitment exercise.”
Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een antwoord