Sven Dobbels, Bart Wouters en  Rudi Van Wontergem (van links naar rechts) toonden ons vandaag de OptiTurn, een nieuwe CNC draaibank die speciaal ingezet wordt bij de tweede graad TSO en BSO Mechanica en Werktuigkunde om het instellen van CNC machines aan te leren en het leren programmeren in dialoogsturing. De machine is een volledig nieuw concept en komt tegemoet aan de eisen van de nieuwe leerplannen. In de woorden van Bart Wouters: ‘Een machine van tienduizenden euro’s maar echt broodnodig om bij te blijven op de arbeidsmarkt. Een investering waar andere technische scholen alleen maar van kunnen dromen!’ Voor de derde graad is ook een CNC freesmachine in bestelling, ook daar mogen de leerlingen zich aan de nieuwste snufjes verwachten. Want nieuwe technieken leer je hier, bij Don Bosco Hoboken.
Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een antwoord