Vanaf het schooljaar 2017-2018 starten we in het eerste jaar van de derde graad met een nieuwe richting : Elektromechanisch Technieken Duaal (EMT). Dit nieuwe aanbod kadert in het proefproject “Schoolbank op de werkplek” van het departement Onderwijs. In het duaal leertraject EMT combineer je het beste uit twee werelden: leren op school en leren op de werkplek. Zo krijg je in een minimum aan tijd een sterke theoretische basis én een fikse dosis praktijkervaring mee. Kortom, zo breng jij boekenkennis tot leven! Op school krijg je nog steeds de algemene vorming en een groot deel van de theorie, maar ook in de bedrijven wordt een deel van de leerstof aangeboden door ervaringsdeskundigen van deze bedrijven.  Daarnaast  zet je in de technologiebedrijven de theorie direct om in de praktijk. Zo ontwikkel je nog tijdens je studies relevante werkvloerervaring en heb je meteen een flinke stap voor op je leeftijdgenoten. Ook je latere overstap naar de hogeschool of naar je eerste job wordt zo veel kleiner en eenvoudiger. In het eerste jaar van de derde graad wordt gefocust op preventief onderhoud. In een modulair systeem komen veiligheid, mechanica, elektriciteit, hydraulica, pneumatica, elektronica en automatisatie aan bod. Elke module wordt afgesloten met enkele dagen in het bedrijf. Op het einde wordt afgesloten met een ervaringsperiode van vier weken. In het tweede jaar van de derde graad wordt de klemtoon gelegd op correctief  onderhoud. Om na het secundair zoveel mogelijk wegen open te houden kiezen we ook voor drie uur wiskunde. Dit project loopt in samenwerking met Agoria, de federatie van technologische bedrijven. Onze school werkt voor deze nieuwe richting onder andere samen met Umicore,  liftenfabrikant ThyssenKrupp en Vinci facilities. Afgestudeerden kunnen terecht :
  • In het hoger onderwijs : professionele bachelor elektromechanica, automatisatie, ontwerp-en producttechnologie, industrieel productontwerper, luchtvaarttechnologie,… Via een schakeljaar behoort ook een academische bachelor tot de mogelijkheden.
  • In het bedrijfsleven als productie-operator of technieker onderhoud. Afhankelijk van je interesse en je competenties kan je via opleidingen en ervaringen doorgroeien tot procestechnieken, werkvoorbereider, afsteller-regelaar of ontwerper-tekenaar. Ook een loopbaan in het onderwijs behoort tot de mogelijkheden.
Lessentabel: Aardrijkskunde (1), Engels (2), Frans (2), Geschiedenis (1), Katholieke godsdienst (2), Lichamelijke opvoeding (2), Nederlands (2), Wiskunde (3), Specifieke vakken/stage (19), Bedrijfsbeheer (facultatief) (1); Totaal 34 (+1) Meer over dual leren op de Agoria website.
Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een antwoord