Maandag en dinsdag toonden we op onze interne televisieschermen het filmpje hierboven. Een team DNA-onderzoekers interviewt een groep mensen van divers pluimage over hun afkomst. Wat betekent het voor hen om Bengali, Deens, Brits, Frans of Turks te zijn? Hoe ‘raszuiver’ denken ze te zijn en hoe trots zijn ze op hun afkomst? Zijn er bepaalde volkeren waar ze misschien minder goed mee opschieten? De antwoorden zijn al even verrassend als de resultaten van de DNA-analyse. Niemand blijkt te zijn wie hij is en bij velen worden de ogen plots wijd geopend. Een nieuwe wereld gaat open. In een multiculturele school als de onze is het belangrijk om te beseffen dat we in de eerste plaats mensen zijn en niet inwoners van een bepaald land of leden van een bepaald volk. Er is — zoals de film toont — meer dat ons verbindt dan dat ons scheidt. Klik hier voor de video.  
Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een antwoord