“Het was geweldig”

02/10/2019 - 12:44

Bij het begin van elk schooljaar hoort de herfsttocht. Dan organiseren alle klassen van Don Bosco Hoboken een uitstap.

Het is eigenlijk een teambuilding, een moment waarop we elkaar op een vaak sportieve maar altijd ontspannen manier leren kennen.

3TIW trok dit jaar naar De Schorre in Boom. Niet om er een festival mee te pikken maar wel om de iconische helling van Tomorrowland af te racen op een mountainboard, een snowboard  op wielen. Mountainboarden wordt normaal enkel op skipistes in de bergen of de Ardennen gedaan maar de kunstmatig aangelegde kuip en bijbehorende helling in de Schorre in Boom bleek ook ideaal om het onder de knie te krijgen.

Om 8h30 stipt vertrok de klas met de bus naar het centrum van Boom, onderweg oefenden we onze formules in op het raam van de bus (zie foto).

Na een mooie wandeling langs de Rupel en enkele artistieke graffitischilderingen kwamen we bij het ‘Barrevoetspad’.

U raadt het al. De hele klas deed de schoenen uit en vertrok. Het werd een spannend uurtje stappen op blote voeten door de natuur en gezien de hevige regenval van de afgelopen weken lag alles er modderig en glad bij. Niet iedereen bleef recht en niet elke leraar bleef even proper ?.

De voeten werden gedroogd en het domein van de Schorre doorkruist.

Na dit avontuur gingen de leerlingen picknicken aan de lokale brasserie waar het energiepijl opgekrikt werd. Een kinderspeeltuin zorgde er voor een vleugje onversneden nostalgie.

Na de middag waagden ze zich aan een spelletje frisbee-honkbal, maar al snel mochten de leerlingen zich opmaken voor het hoogtepunt van de dag.

Een leerling beschreef het zo:

We deden onze helm aan en de polsbeschermers en na een korte uitleg mochten we op de helling met ons all-terrain-board.

Stap voor stap leerden de monitoren ons de kneepjes van het vak.

Eerst was er de gewenning, dan leerden we remmen, daarna sturen en tot slot ook nog driften in de bochten.

We waren helemaal klaar om ons vanaf het hogere punt naar beneden te gooien en haalden er topsnelheden.

Het was geweldig.